anne pleun van eijsden

 
 

anne pleun van eijsden

Anne Pleun startte in 2015 haar bedrijf Paper / on the Rocks om de papierindustrie te verduurzamen. Al van kinds af aan is ze fel gekant tegen het argument 'zo doen wij dat nou eenmaal'. Met haar bedrijf pakt ze het daarom anders aan. Papier zonder bomen. Haar organisatie ontwikkelt en schaalt alternatieve papiersoorten en produceert boomvrije notitieboeken voor diverse internationale merken.

Zij spreekt over

Veranderen van een traditionele en vervuilende industrie. Anne heeft niet voor niets gekozen voor papier van steen ten opzichte van de veel gekozen product van bomen. Wist je dat het maken van papier net zo vervuilend kan zijn als de kleding industrie? Het argument 'zo doen we dat nu eenmaal' kan geen stand houden. Om als samenleving verder te komen en echt toekomstbestendig te werk te gaan, is het soms nodig de boel op te schudden. Met de tijd komt wijsheid, zeggen we weleens. Dat klopt, maar dan moeten we wel iets doen met die wijsheid. Innovatie, bijvoorbeeld. En veranderen. Ook al doet dat soms pijn.

Na de talk loop je weg met een gevoel van urgentie en vertrouwen in het belang van actie als het aankomt op dingen veranderen, en je eigen kunnen daarin.

Financiering ophalen. Vrouwen zijn ontzettend ondervertegenwoordigd als het gaat om het aantrekken van financiering. Ten onrechte, want vaak zijn hun bedrijven stabiel en ontzettend belangrijk voor de wereld. Geld is er voldoende in de wereld. Het gaat er vooral om, dat dit de goede kant op gaat. Ondernemende vrouwen zouden daarin zelf hun geluid meer mogen laten horen, en tegelijk is er nog een wereld open te breken wat diversiteit en inclusie in de wereld van financiering betreft. Anne heeft zelf succesvol financiering opgehaald en kan daardoor haar eigen ervaring delen. Waar kan je aan denken, waar moet je op letten en hoe doe je dat nou eigenlijk? Je loopt weg met concrete handvatten om als vrouwelijke ondernemer financiering op te halen. Ook hoor je hoe je het beste omgaat met (onbedoelde) biases, maar ook het belang van financiering voor duurzame innovaties. Een inzicht in het huidige landschap van financieringen voor startende bedrijven in Nederland.

Nieuwe kijk na herseninfarct. In 2022 werd Anne getroffen door een herseninfarct waardoor zij niet meer kon praten of zien. Waardoor er geen andere keus was dan haar eigen bedrijf even los te laten en te focussen op herstel. Ze is inmiddels zo’n 80% hersteld en aan de slag in het bedrijf. Sindsdien is de kijk op het leven, en de rol daarin, veranderd. De verhouding tussen haar eigen leven en het inzetten voor duurzame verandering in de wereld, is gekanteld. Het is anders, het vergt aanpassingsvermogen en ook stuk loslaten. Deze persoonlijke verhalen deelt zij waardoor je aan het denken wordt gezet over je eigen (zakelijk) bestaan.

´´’’Ondernemerschap is een bumpy road, daar moeten we meer over praten met elkaar. Er zijn teveel succesverhalen (die vaak niet helemaal kloppen) en te weinig 'echte' verhalen. Dat wil ik veranderen. Daarnaast vind ik het belangrijk mensen de realisatie mee te geven dat het leven heel erg kort is. Er is alleen 'nu', en wat hierna komt is onzeker. Dat is voor iedereen hetzelfde. Hoe gezond je ook eet, hoe erg je je leven in de hand probeert te houden. Hoe je leven loopt is niet altijd jouw keuze, en ook niet jouw fout. Die zachtheid, naar elkaar en naar onszelf, mogen we meer omarmen.´´’’

Prijsrange

Wil je Anne boeken als spreker voor jouw event? Haar prijsindicatie is €1.500 - €2000 excl BTW en excl reiskosten.

De precieze prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen.